Nog
Volg ons vandaag nog 

1. Marathon

De marathon start vanaf het gemeentehuis Leek om 11.00 uur. De route loopt via Zuidhorn, Grootegast en Marum naar finishlocatie Rodenburghal in Leek.

De minimum leeftijd voor deelname is 18 jaar.
Tijdlimiet is 6 uur na de start. Dus finish uiterlijk om 17:00 uur.
De uitslagen worden gepubliceerd op uitslagen.nl
Zie voor volledige informatie de bijlage "Aanmeldprocedures” onder Downloads op deze pagina

Handig: Alle informatie op deze pagina is ook los te downloaden en uit te printen. Klik hiervoor onder 'Downloads' op de betreffende bestanden.

2. Marathon Estafette Bedrijvenloop

De marathonestafette kan naar keuze gelopen worden met 2, 3, 4 of 5 lopers die elk ongeveer 5, 10 of 21 km lopen. Vanuit ieder bedrijf (organisatie, vereniging) kun je 1 of meerdere teams tegelijk inschrijven. Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:

 1. naam van het bedrijf/organisatie en vestigingsplaats
 2. gegevens van de contactpersoon voor de marathonestafette (naam, adres, telefoon, e-mail)
 3. naam, adres, postcode en e-mail van degene aan wie de factuur gezonden wordt
 4. opgave van aantal teams

Na aanmelding ontvangt de organisator een inlogcode voor inschrijven.nl. Daarmee kan hij na de aanmelding de namen van lopers toevoegen of wijzigen, evenals de volgorde.  Dit invoeren kan tot 24 september. Bij het invoeren van de estafettelopers heb je nodig: hun naam, adres, geboortedatum, telefoon, e-mail en eventueel maat loopshirt.

Het bedrijf ontvangt na aanmelding van de organisatie Westerkwartier Marathon een factuur voor deelname en de bestelde shirts, die binnen 2 weken betaald dient te worden.

Als je na de eerste aanmelding nog meer teams van hetzelfde bedrijf wilt aanmelden, stuur dan een e-mail naar info@westerkwartiermarathon.nl.

Het arrangement bestaat uit: drankjes en hapje voor het team na afloop, een teamfoto, gratis pendelbusvervoer, 1 gratis loopshirt per team en naamsvermelding op de website.

3. Marathon Estafette Recreanten

Dit onderdeel kan naar keuze gelopen worden door 2, 3, 4 of 5 lopers die elk ongeveer 5, 10 of 21 km lopen. Met recreanten wordt bedoeld bijvoorbeeld een vriendengroep. Deelnemers die vanuit een bedrijf (of stichting, vereniging, overheid) samen lopen, moeten deelnemen aan de Bedrijvenloop.

Bij de aanmelding kiest de aanmelder het onderdeel Estafette Recreanten:

 1. De aanmelder voert de eigen persoonsgegevens volledig in en de teamnaam.
 2. Vervolgens de namen van minimaal 2 lopers en maximaal 5 lopers.
 3. Daarna kun je loopshirts bestellen en afronden met de betaling voor het gehele team.

Achteraf kunnen de namen van het team gewijzigd worden door een e-mail te zenden aan info@westerkwartiermarathon.nl.

4. Etappes

Je kunt kiezen uit de volgende-, individuele etappes. De vertrektijden zijn:

 1. 11.00u.  12.5 km Leek - Zuidhorn
 2. 12.00u. 11 km Zuidhorn - Grootegast (Hummel ZuidhoRun Goes Westerkwartier Marathon) Deze etappe telt mee voor het klassement van Loopcircuit Noord Nederland; ook als je de hele marathon loopt wordt dit traject meegerekend voor het klassement. 
 3. 11.30u.  5.5 km Zuidhorn - Niekerk
 4. 13.00u. 21.1 km Grootegast - Leek
 5. 5,5 km Niekerk-Grootegast (alleen voor marathon-estafette)
 6. 14.00u. 8.5 km Marum - Leek

5. Jeugdlopen

In enkele dorpen worden jeugdlopen georganiseerd met ronden van maximaal 1000 meter.

6. Wandelen

 1. 07.00 - 08.00u. 43.5 km  Gehele rondwandeling
 2. 10.00 -  11.00u.    28 km  Niekerk - Grootegast - Marum - Leek
 3. 13.00 - 1 4.00u.   10 km  Marum - Leek
 4. 14.00u. 5 km `t Steenhuis - Niebert naar Leek

 

Inschrijven:

Online inschrijven en betalen via Inschrijven.nl kan tot woensdag 3 oktober 12.00 uur (verlengd tijdstip). Als je een startnummer met je naam erop geprint wilt hebben, dien je in te schrijven voor 24 september.

Voor alle hardlooponderdelen is na-inschrijving mogelijk op de startlocatie tot 30 minuten voor de start (behalve team-estafette). De tarieven voor na-inschrijving zijn iets hoger.  Voor de wandelonderdelen kan je op 6 oktober inschrijven tot de vermelde starttijd. 

Tijdregistratie:

Op alle 5 de start- en finishplaatsen vindt tijdregistratie plaats op matten d.m.v. BibTags, die vooraf op de borstnummers zijn geplakt.

Verzorging:

In de start-finishplaatsen en om de ca. 5 km zijn verzorgingsposten aanwezig met water, sportdrank Iso Drink Lemon, thee, banaan en koek. Er zijn toiletvoorzieningen bij de verzorgingsposten.

Bij de finish op Sportpark Rodenburg zijn kleedkamers en douches beschikbaar bij de korfbalclub aan het parkeerterrein; ook zijn er masseurs aanwezig. 

Vervoer:

Bij de 5 start- en finishlocaties zijn bushaltes voor pendelbusvervoer. Deze pendelbussen rijden in beide richtingen, zodat elke loper binnen een uur naar zijn vertrek- of startlocatie vervoerd kan worden. De vertrektijden worden hier later gepubliceerd.

De kleding wordt gratis vervoerd, op eigen risico, van elke startlocatie naar je finishlocatie. 

Eigen risico:

Deelnemers lopen mee op eigen risico. De organisatie doet er alles aan om de veiligheid te waarborgen, door inzet van verkeersregelaars, afzettingen, routeaanduidingen, EHBO en bezemwagen. Wij vragen deelnemers zich terdege voor te bereiden, zeker bij de langere afstanden. Zie hiervoor de trainingsadviezen op diverse loopsites zoals sportzorg.nl.

Foto`s of filmopnamen van deelnemers en publiek kunnen wij gebruiken voor eigen promotiedoeleinden, zoals publicatie op deze website of folders. Als je hier bezwaar tegen hebt kan je dit kenbaar maken via een email aan de organisatie. 

Houdt zoveel mogelijk rechts, om snellere lopers te laten passeren. Gooi afval in de afvalbakken en niet op de route. Volg instructies van medewerkers op.

Problemen met downloaden?

Laat het ons weten!